Maha-asetelmia 2005-07

Kuvaa klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi ja uudestaan klikkaamalla pääset takaisin

Teokset ovat olleet esillä
* Matka 8 solmua-ryhmänäyttelyssä Galleria Forum Box- Tila taiteelle, Helsinki 2007
* 20 juhlavuoden ryhmänäyttely, Laterna Magica, Helsinki 2009

MAHA – ASETELMIA – valokuvasarja osat I-V. Teoksesta Dg salainen, Yhteiskuntatrilogian II osa, 2005-07. / Still–life on the Stomach – A series of photograhps, parts I-V. From the work Diagnos Secret, Society Trilogy 2005-07. Valokuvasarja naisen mahasta asetelmana.

DG SALAINEN – ääniteos 2005-07 / Diagnos Secret – A sound art work
Teos kertoo alkion matkasta epäröivän naisen mielessä. Naisen lahja synnyttää, on tehnyt naisesta myyttisen olennon nykypäivään asti. Naisen hedelmällisyys on oikukasta, jota luonto ohjailee lääketieteen kehityksestä huolimatta. Hedelmällisyys ja hedelmättömyys vuorottelevat. Raskaana olevan ajatuksissa pyörivät erilaiset toiveet ja uhkakuvat. Ääniteoksessa pohdin aborttia toivovan ja siihen päätyvän naisen ajatuksia mahassa kasvavasta alkiosta. Abortti on tabu, epäsuotava ja häpeällinen asia, mutta laillinen abortti on monelle myös mahdollisuus.

Ääniteos on kuultavissa suomeksi ja englanniksi, eikä sitä suositella alle 15 – vuotiaille.
Ääniteos on kuultavissa 12.10.2012 alkaen tältä sivustolta.
Suomeksi lukijana Anu Miettinen ja englanniksi Anni Terävä.
äänitys / recording Marko Timlin ja/and editointi / editing Marko Timlin ja Anu Miettinen

Maha – asetelmia -valokuvasarja ja Dg salainen – ääniteos ovat toinen osa Yhteiskunta-trilogiaani. Ensimmäinen osa eli Hän – teos kertoi perheväkivallasta. Työskentelyssä minua kiinnostaa tabujen, vaiettujen asioiden esille tuominen taiteen keinoin, erilaisten häpeän ja syyllisyyden tunteiden sekä naisen tilakokemuksen tutkiminen.

NARRATIIVISUUS / KERTOMUKSELLISUUS
Esittämällä kaksi erillistä teosta lähekkäin ja samaan tilaan sijoitettuna, tutkin tarinan syntymisen asteittaista mekanismia. Valokuvat on mahdollista katsoa ensin ilman ääniteoksen vaikutusta, sitten ääniteoksen aikana ja lopuksi ääniteoksen kuultua. Millaisia ajatuksia katsojalle tulee mieleen katsoessaan Maha-asetelmia ilman ääniteosta? Miten ääniteos eli kertomus vaikuttaa katsojan kuvakokemukseen? Miten katsojan kokemus muuttuu tarinan kuulemisen myötä?