Visiontrack, Tallinna 2011

Visiontrack - installaatio, 2011. Anu Miettinen. Kuvaaja Otto Santala.

3D Visiontrack Kurosawan Sanjuro – elokuvan kohtauksesta tehty installaatio, 2011. Piilossa / Peidus - suomalaisvirolainen ryhmänäyttely, Tallinnan Botaanikaaia, Tallinna. Kuvaaja Otto Santala.

3D Visiontrack Kurosawan Sanjuro – elokuvan kohtauksesta, 2011

Installaatio on suunniteltu erityisesti Tallinnan kasvitietelliseen puutarhan, jossa se oli esillä Piilossa / Peidus – suomalaisvirolaisesssa ryhmänäyttelyssä kesän 2011.

Soundtrack on yleinen termi, jota käytetään musiikista, joka on tehty tiettyä elokuvaa varten; termiä käytetään myös kuvaamaan kokoelmalevyä, joka on tehty elokuvaan valituista musiikkikappaleista. Soundtrackia on mahdollista kuunnella ilman elokuvaa ja siten kokea musiikki itsenäisesti.

3D Visiotrack -termin avulla tuon käyttöön uuden käsitteen, joka tarkoittaa elokuvasta poimittua irrallista näkymää, joka on uudelleen tehty kolmiulotteisesti tilaan ja joka on mahdollista kokea yhtä itsenäisesti kuten soundtrack. Teoksessani olen luonut yhdestä Kurosawan ohjaamasta mustavalkoisesta japanilaisesta samurai-elokuvan kohtauksesta installaation: Sanjuro – elokuvassa samurai lähettää kukkia viestinä, puron virran mukana. Puro kulkee naapurien raja-aidan alta, naapureiden välillä on taistelu ja kukkaviesti vaikuttaa ratkaisevasti taisteluun. Teos kuuluu Eden -sarjaani ja on sen kolmas osa.

Tallinnan kasvitieteelliseen puutarhaan olen luonut “Visiontrackin” eli värillisen näkymän elokuvakohtauksesta, äänimaisemana toimii kasvitieteellisessä virtaavan puron solina.